Kjole & Snipp eies og drives av Lise-Marie Heines Enoksen som jobber med skreddersøm og design av brude- og selskapskjoler, spesielt tilpasset hver enkelt kunde. Det å kunne gi kunden den helt spesielle kjolen, følelsen av å bære en unik og vakker kreasjon, betyr alt for Lise-Marie i Kjole & Snipp. Defor har de en tilbakevendende kundegruppe som etterspør bistand ved nye plagg til enhver spesiell anledning. Kjole & Snipp har utdannelse fra blandt annet Esmod, og spesialkompetanse på dame, kjole og drakt.
De tilbyr blant annet redesign og tilpasning av plagg, spesialkledde knapper fra egen knappetrekksmaskin, egendesignede øredobber i swarowsky-krystall. Du får kjøpt nydelige brude/selskapssko for barn og voksne, slips og sløyfer, vesker og tiaraer. Alt man måtte behøve for å komplettere et brude- eller selskapsantrekk.
De har også agenturet på Ebony Rose, som fører nydelige ball- og selskapskjoler i alle varianter og farger.

Lise-Marie i Heines Design Haute Couture henvendte seg til meg med et ønske om ny profil da de skulle satse større og flytte inn i nye butikklokaler i Sarpsborg sentrum. Navnet ble endret til Kjole & Snipp med tanke på å gjøre navnet mer assosiert med det tilbudet den nye butikken kom til å vektlegge. En butikk hovedsaklig for damer, men også med noe for mannen.
Ønsket var et feminint uttrykk, men ikke sukkersøtt og rosa. Det skulle føles komfortabelt også for en mann å entre butikken.
To krav forelå før oppstart; fargen Petrol og et element fra stilarten Art Nouveau.
Etter mange søk på nettet og en lettere fordypning i stilarten, kom jeg over elementer jeg kunne sette sammen til et eget. En kvinnelig figur med et hjerte i hånden, ble symbolet i logoen, mens Art Nouveau elementet kun skulle gå igjen i diverse dekor som trykksaker, hang-tags og vindusdekorasjon. Fargen Petrol ble gjort såpass mørk at den kunne brukes i teksten i logoen uten å virke for blass.
Logoen presenteres både med en horisontal skillestrek i stilarten Art Nouveau, med underteksten «til brudefolk – og alle oss andre», men står like stødig for seg selv uten undertekst.kjolesnipp_case_13kjolesnipp_case_12akjolesnipp_case_8

kjolesnipp_case_9b

kjolesnipp_case_10kjolesnipp_case_11kjolesnipp_case_13